Cupping massage - Hijaama

Cupping massage is een alternatieve behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde die gebruik maakt van glazen of plastic cups. De cups worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de cups, of door middel van een vacuümpomp, trekken de cups zich vacuüm op de huid en komt de huid als het ware bol te staan. Ook kan er gemasseerd worden met de cups. De doorbloeding, zowel in als onder de huid, wordt hierdoor sterk verbeterd. Zo op het eerste gezicht ziet het er bijna bizar uit. Maar desondanks is de werking zeer krachtig en effectief.

De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Stagnerende energieën worden weggeleid uit het lichaam en bevorderen op die manier je immuunsysteem en je algemene gezondheid.

Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo naar de oppervlakte en worden direct afgevoerd. Door de goede doorbloeding zal het bindweefsel zachter worden en zullen spierknopen veel makkelijker oplossen. Ze zorgt voor een goede doorbloeding waardoor zuurstofrijk bloed de gestagneerde spieren en de huid bereiken.

Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

Cupping massage kan gebruikt worden voor een veelvoud aan klachten: pijn in spieren en gewrichten, rugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn verklevingen, spierpijnen, cellulite etc.